|
P A R
S K O L U |
 |
1919. gadā sāka darboties pirmā valsts skola Talsos – Talsu pilsētas pamatskola, kurā ieguva sešu klašu izglītību. Skola atradās Skolas, tagad Justīna Grota, ielā (Talsu Kristīgâs vidusskolas telpās)...
Lasīt vairāk |
 |
S K O L Ē N I |
 |
Mūsu skolā mācās daudz dzīvespriecîgu
skolēnu. Tie ir gan mazie pirmklasnieki, kuri starpbrīžos skraida pa skolas gaiteņiem, gan pusaudzes
meitenes, kuras kaitina puišus, gan vecāko klašu skolēni, kuri cenšas mazos... Lasīt vairāk |
 |
S K O L O T Ā J I |
 |
Cilvēki, kuri skolu mums tiešām padara
par otrajām mājām. Cilvēki, kuri rūpējas, lai mums katram dzîvē būtu mērķi un, lai mēs censtos tos piepildīt.
Cilvēki, kuri palīdz mums saprast ko no dzîves vēlamies. Cilvēki ar apbrînojamu pacietîbu un neizsmeļamu
enerģiju...
Lasīt vairāk |
 |
 |
|
| |
|
J A U N U M I |
23 Feb 2018
Lepojamies!
Lepojamies ar mūsu skolēnu sasniegumiem!
Paldies pedagogiem Ingai Smildziņai, Dinai Bičulei un koncertmeistarei Gunitai Pauliņai!
 
22 Feb 2018
Karjeras attīstības atbalsta pasākums Pavārmākslas meistarklase „Kam darbs, tam maize”
Ir vairāki veidi, kā pētīt profesijas. Talsu pamatskolas 1. klašu skolēniem bija lieliska iespēja iepazīt profesiju pavārmākslas meistarklasē „Kam darbs, tam maize”.
Pasākums notika projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros. Meistarklasi vadīja Ventspils tehnikuma pasniedzējs Aivars Varņeckis, pastāstot par nepieciešamajām prasmēm un galvenajiem darba pienākumiem šajā profesijā.
Pavāra ikdiena noris daudzveidīgu ēdienu pagatavošanā un noformēšanā, kā arī produktu pasūtīšanā, ēdienkartes izveidē, drošības un higiēnas prasību ievērošanā.
Profesionāla pavāra uzraudzībā, ikvienam bija iespēja pagatavot kanapē maizīti ‘’Mārīte”, sāļo groziņu pildītu ar siera masu, saldo groziņu ar zemeņu “rozīti” un augļu uzkodu “Ezis”.
Pavāra meistarklases noslēgums notika pie pašu servēta galda.
Degustējot pagatavoto, skolēni varēja novērtēt savu veikumu un piekrist atziņai “Ēšana ir nepieciešamība, bet gatavošana - māksla.”
Pedagogs karjeras konsultants I. Fricberga
22 Feb 2018
Lepojamies!
20. februārī Talsu pamatskolā notika Starpnovadu skolu mūzikas olimpiāde. Lepojamies ar Elizabetes Annas Bernānes sasniegumiem! Paldies mūzikas skolotājam Raimondam Felšam!
 
12 Feb 2018
Lepojamies!
9. un 10. februārī Liepājā PIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā notika I Starptautiskais bērnu un jauniešu akadēmiskās dziedāšanas konkurss "Dzintara balsis 2018". Tajā piedalījās mūsu skolas 5. b klases skolniece Laura Mitlere, kas žūrijai un citiem klausītājiem dziedāja divas dziesmas: latv. t. dz. J. Vītola apdarē "Sidrabiņa upi bridu" un Jāņa Mediņa "Vasaras idille". Konkursā piedalījās 85 dziedātāji no dažādām Latvijas, Igaunijas un Lietuvas mūzikas skolām, vidusskolām, piemēram, no NMV Rīgas Doma kora skolas, Jāzepa Mediņa 1. mūzikas skolas, PIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas, Kultūrizglītības un mākslas centra "Kāpnes", kā arī no Vitautas Klova mūzikas skolas Mažeiķos, Iozasa Karosasa mūzikas skolas Klaipēdā, Tallinas Mūzikas skolas u.c. mūzikas skolām. Laura bija vienīgā dalībniece, kas pārstāvēja vispārizglītojošo skolu un spēja parādīt ļoti labu sniegumu, par ko vislielākais PALDIES Lauras vokālajai pedagoģei Daigai Lakšmanei un koncertmeistarei Gunitai Pauliņai. Gan Laurai, gan skolotājām bija īpašs prieks, ka pirmā konkursa dienā bija iespēja pirmo reizi būt un muzicēt jaunajā Liepājas koncertzālē "LIELAIS DZINTARS". Otrajā konkursa dienā Laura un viņas skolotāja piedalījās meistarklasēs, mācoties dažādas elpošanas un dziedāšanas gudrības pie augsti kvalificētiem pasniedzējiem, piemēram, Sņežanas Nenas Brzakovic. Priecājamies par katru mūsu skolas skolēna sasniegumu un vēlam radošu garu turpmāk!
10 Feb 2018
Gudrinieku skolas nodarbība šokolādes muzejā
10. februārī Gudrinieku skolas dalībnieki devās uz Pūri, lai izzinātu vairāk par gardo našķi - šokolādi. Pūres muzejs mums piedāvāja ieskatu šokolādes vēsturē, no kakao pupiņas izcelsmes līdz mūsdienām. Uzzinājām, kā iegūst kakao pulveri un kakao sviestu.
Iepazinām “Pure Chocolate” septiņos gados gūto pieredzi šokolādes trifeļu ražošanā. Sapratām, ka pārtikas produktu ražošanas tehnologa profesija ir tā, kas sniedz iespēju strādāt šajā saldajā nozarē. Pārtikas tehnologam ir rūpīgi jāizstrādā tehnoloģiskā programma, jāanalizē kādi ražojumi ir iecienīti pircēju vidū. Nepieciešams pārraudzīt gatavotās produkcijas kvalitāti, kā arī jāstrādā pie jaunu produktu izveides.
Muzeja darbnīcā darbojāmies praktiski un guvām ieskatu šokolādes figūru gatavošanā, kā arī degustējām trīs veida šokolādes. Našķošanās ar to mums sagādāja patiesu baudījumu!
KK Inguna Fricberga
08 Feb 2018
SP akcija
08 Feb 2018
Tikšanās ar VUGD
Ik gadu 11.februārī visā Eiropas Savienībā tiek atzīmēta vienotā ārkārtas palīdzības izsaukumu numura 112 diena. Dienas mērķis ir veicināt sabiedrības informētību par to, ka, zvanot uz tālruni 112, iespējams saņemt operatīvo dienestu palīdzību visās ES valstīs.
Šodien Talsu pamatskolā šodien viesojās VUGD Talsu daļas inspektore Dace Legzdiņa un Dzintars Legzdiņš. Nodarbībā pārrunāja situācijas, kurās jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības numuru, aicināja izglītojamos pievērst uzmanību drošībai mājās, kā arī demonstrēja ugundzēsības līdzekļus. Jauniešus iepazīstināja ar pulvera un ogļskābās gāzes ugunsdzēsības aparātu uzbūvi un darbības principiem, kā arī to pozitīvajām un negatīvajām īpašībām. Izglītojamiem bija lieliska iespēja arī praktiski apgūt ugunsgrēka dzēšanas paņēmienus un uzzināt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem par ugunsdzēsēja profesiju.
sk. I. Fricberga
05 Feb 2018
Lepojamies! Paldies skolotājai Vairai Kamarai
|
|
|
|
|